Haberler

Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılı Kutlu Olsun!

Değerli paydaşlarımız,

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 100'üncü yaşını sizlerle birlikte kutluyor olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum. Tüm paydaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyorum. Mabedimiz olan vatan toprağına namahrem eli değmesin diye canlarını siper ederek cennet vatanımızı bizlere miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, isimli isimsiz bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

"Ya İstiklâl Ya ölüm!" parolasıyla başlayan Millî Mücadelemizin inancı ve şuurundan taviz vermeden; aynı azim ve kararlılıkla başladığımız "Türkiye Yüzyılı" boyunca, asil Türk Milleti ve kahraman Türk ordusuna sizlerle birlikte hizmet edecek olmanın heyecanını yaşıyorum. 

İmalât-ı Harbiye'nin mirası, asırlık tecrübelerle mücehhez 10 Fabrika ve 2 İşletme Müdürlüğümüz ile geride bıraktığımız bir asırda olduğu gibi daha güçlü ve daha müreffeh Türkiye'nin inkışafına hep birlikte hizmet edeceğiz. 

Tam bağımsız Türk savunma sanayii vizyonu ile katma değer yaratan, nitelikli insan kaynağı istihdamıyla Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetlerine ağırlık veren, sahip olduğumuz kabiliyetler ile Türk sanayisinin kabiliyetlerini birleştirmek için iş birliği modelleri geliştiren ve uygulayan, sadece yurt içinde değil yurt dışında da adından söz ettiren bir Makine ve Kimya Endüstrisine şahit olacağız. 

Şan ve şerefle geride bıraktığımız 1'inci Türkiye Yüzyılının gururu, tam bağımsız Türkiye ve tam bağımsız sanayii vizyonu ile yola çıktığımız 2'nci Türkiye Yüzyılının heyecanı içerisinde siz değerli paydaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

İlhami KELEŞ

MKE AŞ Genel Müdürü